vineri, 21 februarie 2014

Spiriduşul Norocului...

       Ora patru dimineţa.Aproape toată lumea doarme mai puţin o şleatcă de şapte persoane care coboară din două taxi-uri în faţa unui restaurant.Uşa o deschide patronul personal, care avea ochii cârpiţi de somn.
        -Şapte ciorbe de burtă, D-le Patron, şi tochiturile să le urmeze intr-un sfert de oră.Aţi primit comanda acu' juma' de ora,nu?
       -Clientu' nostru, stăpânu' nostru, spuse acesta, deşi faţa lui spunea altceva!
      -Bine , mă Paulane, dar poate ne luminezi, de ce la oara asta, şi cel mai incredibil, de unde ai tu bani să faci cinste la încă şase persoane câte o comandă de două feluri?
      -Scăldată în ceva vin, băieţi.Dar, cred că ar fi mai bine să vă spun cum stau lucrurile!
 Mă frecai puţin pe burtă la vedderea ciorbiţei, apoi continuasem discuţia de unde am lăsat-o!
      -Ieri, vine un tip la mine, cu o recomandare de la un prieten x, pe care voi nu îl cunoaşeţi, să îl ajut ăntr-o problema legată de un conflict cu o cunoştinţă de a mea.ştiţi că nu sunt eu genul care să împac varza şi capra, dar auzind despre cine era vorba, situaţia era sub conbtrol 100%, plus că aveam să câştig şi io cava, având în vedere că mereu mă găsesc între două slujbe.Povestea este simplă, Patrick  este un avocat bunicel. la el acasă, dar la noi în oraş nu-l cunoaşte bine, vine  cu ceva treabă la Tex la Casinou, unde intră într-un turneu de poker.Câştigă mână după mână, şi turneul astfel îşi atrage simpatia dar şi antipatia câtorva.Printre ei este şi Alin, un prieten, bun jucător de poker, dar fără noroc în faţa acestui Patrick.
    -Păi, şi tu, de ce ai fost, să-l baţi pă Alin?
    -Nu mă interesează necazul nimănui, dar nici nu pot să trec pe lângă dacă se    poate hali ceva.Eram falit, aveam doar datorii şi bani de cumpăraturi, nici un leu al meu.Deci, trebuia să văd cât este dispus acesta să ofere, că venea din partea unui tip care mai apelase o dată la mine, să merg cu el la o dispută, şi...mui-a oferit 50 lei pt o ora cu  maşina dus-intors, şi trei minute cât a vorbit cu doi ţărani despre locul unde vine pus gardul dintre pământurile lor.Aşa că . mă aşteptam la o asemenea situaţie să câştig două sute de lei, pentru a împăca tipii.
        Am propus  să mă plătească pentru două  săptămâni căt mai stătea acolo, să nu i se întâmple nimik, şi când mă vedeam cu Alin, ştiam ce aveam de spus acestuia, lucrez pt el.
      -Şi ce parale ţi-.a oferit?
     -Două sute de europeni, şi papa şi băutură din partea lui.Nu mă scotea din noroi, dar supravieţuiam cu ei două -trei săptămâni.
     -Dar, tare cred că a mai fostr ceva după, deoarece...dacă ai în buzunar 200 europeni, nu ne chemi pe noi să laşi 100 aici!
     -Ai ghicit din prima!Am intrat în Tex, unde se juca poker la vreo opt mese.Ne-am uitat acolo, să cedem dacă este Inamicul public nr 1, care încă nu venise.Am comandat căte o băuturică...
     -Şi tare mai bei tu!
     -Beau, dar sunt atent la ce.Între timp, Patrick a intrat la masa de joc, a jucat cîteva mâin şi îmi spuse:
     ''Azi norocul este de partea mea, dar vreau să fie şi de partea ta.Intră şi tu, ţi-am cumpărat o intrate la turneu.Începe în câteva minute''.
      -Şi tu, ai refuzat, să cred, spuse Ionuţ.Nu cred că te cunoştea Patrick, la fel ca mine, când te-a invitat!
      -Ce vrei să spui, că nu ştiu să joc? Ştiu, am 1000 de turnee jucate şi am câştigat unul, şi am fost de cel puţin 20 de ori la mese finale.
     -Nu la asta mă refer ci la...
      -Greşeşti tinere, i-am răspuns.Opinia ta!
 ...deci am acceptat.Intr-o ora am avuit un noroc foarte mare. am intrat cu 1500 cipsuri am jucat vreo 20 mâini, am fold-at de vreo cinci olri când mi-am dat seama că poate avea mai mult decât mine, şi...înainte de Add+on, aveam 40000 cipsuri, eram cipleader şi se făcuseră peste 40 de rebuy-uri iar io , nici unul.Ce mai. am intrat în trimii trei, aveam şi atunci cele mai multe cipsuri şi, am negociat.Am luat 1000 lei, deoarece am împărţi cum trebuia.Era primul meu premiu mai mare de banii pe două zile de muncă cât câştigasem maxim în viaţa mea.
       -Fain prietene, spuse Dece.Mişto.Deci mâncăm datorită pokerului!
      -Nu s-a terminat.După meci, am fost anunţaţi câ începe turneul săptămânal, optz mese pline care se nat pentru 15 locuri în bani.Că am vrut sau nu, Patrick m-a inscris şi pe mine, nu ănainte de a-mi prezenta moneda lui norocoasă şi de a mi-o împrumuta pentru seara trecută să am noroc.
      -Şi ai avut, să înţeleg, nu?
      -Ca niciodată. Nu am pierdut nici o mână pe care am jucat-o, deşi jucam numai ce credeam că am şanse.Câştig 100 la %.În trei ore am ajuns la masa finală.Se eliminau de la mese, completau locurile rămase libere.Aveam jetoane vreo 120000 la masa finală, iar unul avea mai mult decât mine, şi ăsta era Patrick.
     Prima mână de la masa finală, am avut un Jşi K de romb în mână.Pe flop a venit damă, nouar de pică, şi zecar de romb.Aveam chinţă.S-a plusat civilizat, pe turn a venit încă o damă de romb.Asata a cam incins spiritele, unul s-a aruncat, Patrick nu a intrat de la început, iar ceilalţi şase erau împotriva mea.Îmi părea rău că nu am cerul All-in, să nu ofder şanse cuiva care nu avea nimik dar ar putea prinde.Dar, am gândit că, e mai bine să mai rămân cu fise, dacă ar fi să pierd.Ştiam că cineva putea avea o damă, dau două şi să facă set, full sau Careu.Nu am făcut raise, ci doar am dat catch.
    Au cerut băieţii, unul All-in, altu a plătit, am dat şi eu. şi ceilalţi.Mai aveam 70000 de cipsuri.Ultima carte, zecar romb.Am dat call, apoi altul a ridicat miza, până la urmă, am aruncat tot în joc.
   S-au dat cărţile pe faţă.Doi inşi aveau câte o dama, alţi doi aveau câte unj zecar, în flop fiind zecari cu dame şi nouar.Ceilalţi trei aveau cîte două romburi, printre care şi eu.Doi aveau culoare, doui full de dame, doi full de zecari şi io...chintă roială !!!
    Am eliminat pe toţi şase.După câteva minute Patrick a eliminat şi pe celalatt, aşa că...am negociat .Am ieşit locul întâi şi am luat 5000 lei, deşi dacă aş fi jucat avram 600000 cips, iar Patrick 200000.Nu am vrut, asta deoarece el plătise pt mine şi...
    ...ţi-a dat şi moneda lui norocoasă, adăugă duiuz.
    -Aşa este.Mi-a băgat bani îmn buzunare şi...
     -Bravo frate, se merită.
 A venit şi tochitura, ne-am pus la mâncat dar...eu am continuat.
     -S-a găsit unul să mă provoace să jucâm amândoi, nu am răspun provăcîării, deoarece îmi era frică de ce ştia.Aveam bani destui, să nu mai am nevoie.
     -Niciodată nu este deajuns, adăugă unul!
     -Ai dreptate.M-a mâncat la cur, şi am pus 10 lei la un aparat care ămi plăcea mie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu