luni, 19 martie 2012

Călăul are timp pentru toţi ...(momente),schiţă...de Cazacu Paul

.1..un tip abdent, care ramane imun la tot ce se intampla in jurul lui , de parca nu are sentimente umane.
2.un tip care de razbuna pe cineva important, asta deoarece  ACumulase foarte multa energie negativa din cauza insucceselor
   ..pleaca in alta tara cu bicla. supravietuieste , dar i se fixeaza ideea ca trebuie sa se razbune pe cei care l-au determinat sa iasa din matca, sa devina un nou produs, mult mai rau decat era in mod normal el, sau alti oameni .

                                                 ...... PLANUL....


  ...Râse cu un sonor înfundat, sacadat, ca un om satisfacut, dar totodată neinteresat dacă interlocutorul sau îl aude sau îl înţelege.Aceste lucruri sunt neînsemnate pentru el, nu era deloc interesat de faptul că putea fi înţeles greşit sau nu.
                 Îl legă cu sârg, ca un om care se pricepea la acest lucru, demonstând că se mai îndeletnicise cu asemenea operaţii şi mai înainte, pe care putea să le execute cu ochii închişi, dar cu precizie de suta de procente.Nu îl interesa faptul ca victima sa scâncea, sau poate că nu arata acest lucru, pe faţa sa se putea citi doar bucuria, satisfacţia lucrului bine făcut.
                 După ce se considera satisfăcut, se dădu un pas înapoi, pentru aş privi opera.Îi plăcea.
               --Ai un ultim cuvânt.Te ascult!Cu un gest scurt, îi scoase fără menajamente căluşul din gură.Apoi continuă...Fără nici un sunet nepermis.Oricum, nu conteaza dacă te va auzi careva, poţi doar cel mult să îţi înrăutăţeşti situaţia!
              --Te plătesc omule, îţi dau bani cât nu ai avut în viaţa ta.Sunt bogat.am o avere!
               --Hm, sună tentant!Dacă nu mă înşel, dumneata esti uninginier de pregătitre.Greşesc?
               --Nu, adevărat că sunt un inginier, dar nu mai lucrez de mult in domeniu.Am un bussines acum şi....
               ...Şi cât câştigi dumneata pentru aţi pemite să mă plăteşti? sau, într+o altă ordine de idei, cât valorează viaţa ta?
               --Am o căsă pe care ţi+o pot dona şi câteva investiţii,Bani în cont nu prea am, căci prefer să îi investesc!
               --Şi atunci, cum de te lăudai că eşi bogat. că eşti în stare să îţi răscumperi viaţa? Crezi că am timp de pierdut cu tine tipule? nu vezi câţi mai aşteaptă să fie iontervievaţi?!?!?Foamea e mare, avem nevoie acută de  bani!
               Tipul care tocmai terminase de lovorbit aruncă o privire către în dreapta sa.Se aflau untr-o încăpere destul de larga, de circa 100 de metri pătraţi. în care erau câteva birouri şi, aliniaţi lângă perete erau aşezaţi direct pe duşumea şapte persoane, două  femei şi cinci bărbaţi.care erau legaţi foarte bine, cu mâinile la spate, cu cătuşede mâini , iar  de picioare cu nişte sfori subţiri de matase.Era o legătură practic imposibil de dezlegat, deoarece picioarele erau indoiate , ei stând practic in genunchi, dar legaturile de la mâini erau trecute pri cele de la picioare.
             --Deci, contiunuăm, fiecare din voi să spună câşi bani este dfispus să âmi dea sa nu il căsăpesc.Dar mai întâi...Scoase un pistol pe care îl ţinea sub haine, Îl armă şi descărrcă un glonte în capul ultimului legat.
             Deşi toţi erau legaţi şi cu căluşuri în gură, ei practic neputând scoate un sunet, Tipul îşi dădu seama că...fusese bine înţeles!
             --Să continuăm.Ofertele voastre!!!
             Timp de cinci minute le scosese caluşurile pe rând la toţi, apoi scrisese ofertele pe care toţi le făcuseră.După ce termină, aruncă o privire către ele, ţâţâi de câteva ori, clătină capul a neâncredere, şi spuse.
             --Domnilor şi doamnelor, eu sunt Călăul.Nu îmi pasă cum mă numiţi, este opinia voastră, v-o respect, puteţi crede ce vreţi, dar atunci când vă voi da posibilitatea de a vorbi, să îmi spuneţi simplu Calăule.Fara D-le sau alt apelativ.Dar dacă totuşi o veţi face, eu , unul nu pot face nimic împotriva acestui fapt.Ce pot io face dacă D-voastră îmi spuneţi pe renume, nume, îmi vorbiţi la per-tu?Nimic, doar nu vă voi căsăpi pentru atâta lucru!!!puteţi fi, dar pentru alte lucruri, mai...capitale, să spun aşa!
             Din nou apăru acelaşi zâmbet sarcastic pe faţa sa, care de această dată păru mult mai ciudat ca prima oară.Călaul îşi continuă monologul.
             --Domnule nr. Doi, spusese uitîndu-se către prima persoană din şir, după ce am confruntat lista  mea , reiese că oferi cam a 50 parte din banii pe care îi ai.Deci, nu eşti deloc interesat să supravieţuieşti, deci...oferi prea puţin pentru viaţa ta, deci...valorează foarte puţin.Judecat!!!
              Cu un gest rapid, întinse braţul, în care se afla pistolul şi expedie un glonte(glonţ) direct între ochii acestuia.
               Hm, gândi cu glas tare.Asta nu şi+a apreciat deloc viaţa.La ce naiba, să ai un purcoi de bani, să furi de la firmă 10 ani, să ţii banii ascunşi, să nu îi poţi cheltui niciodată, si să oferi pentru viaţa ta doar un salariu. De neînţeles!
              Dacă i-ar fi auzit pe ceilalţi cinci, sau dacă ar fi putut ca aceştia să îl omoare cu privirile, ar fi fost mort demult!Continuă.:
             --Mă grăbesc oameni buni, nu am la dispoziţie decât un ceas!Şi nu  trebuie să îmi purtaţi ranchiună pentru toate astea.Nu eu sunt cel ce va judecă, ci faptele voastre sunt.Eu sunt braţul care execută.De căte ori aţi văzut, sau poate aţi auzit ca un Braţ care a lua o cana de apă, pentru că aşa a dorit Capul, să trîntescă cana în Cap, şi să îl omoare? Moare Capul, moare şi Braţul.
Sau, de câte ori când trebuia să mergi la muncă, pentru un salariu minim pe ecomomie, ai plecat să bei o cafea la Paris, şi să te întorci peste zece zile? Aţi făcut voi oare aşa ceva? Poate doar dacă erai vreun şef care avea vreo 400 de angajaţi şi ar fi pus ochii pe o păsărică tânără şi frumoasă, căci sefii când au 150 de angajate, selectează pe cea mai frumoasă, chiar dacă el este însurat iar ea...nu contează!
              Călaul aruncă o privire către prima persoană, care era o tânără de doar 23 de ani, proaspat venită în aceasta firmă.Dar tu, continuă acesta, ai făcut aceasta.!!! Şi colegii tăi care au crezut că săraca de tine erai la spital!!!jUDECAT!
              Întinse pistolul către tâmpla fetei, care se uita hipnotizată către întunecimea ţevei .Într-o fracţiune de secundă îşi revăzu întreaga viaţa ca un flash rapid, şi undeva în tâmple îi suna diferite glasuri care îi spuneau...Inainte de a muri, îţi vezi cum îţi trece viaţa prin faţa ochilor.
              În ciuda presiunii şi greutăţii momentului, găsi loc pentru un gând final, care spunea că nu este drept ca ea să sfârşească aşa, în timmp ce El, care avea aceiaşi parte de vină, să aiba o portiţă de scapare.Nu ştia ce avea să  se întâmple cu seful ei, dar ar fi vrut ca El SĂ MOARĂ ÎNAINTEA EI:
             Deodată, o minune se întâmplă.Pistolul se opri, şi chiar dacă nu ştia ce avea de gănd să facă Călăul, simţi instinctiv că o portiţă s+a deschi in faţa-i.Deşi, ar fi putut în fiecare moment să îi expedieze un glonte, ea VOIA să creadă că a influenţat cu ceva demersul lucrurilor.
              --Se poate ca vina toată, sau măcar în cea mai mare parte să o aibă El, Seful, aşa că, de ce nu, îţi las ţie posibilitatea de a te răzbuna pe tot răul pe care el ţi l-a făcut.Ţine pistolul!
                Îi întinse pistolul cu patul spre ea, după ce cu o miscare scurtă, roti teava pistolului, la fel cum făceau cawboy-ul dintr-un western.Tânăra îl luă aproape hipnotizată, şi îl îndreptă spre corpul sefului său, apoi trase scurt.Deşi nu mai pusese mâna pe un pistol niciodată în viaţa ei, îl armase şi îl folosise.Niciodată nu crezuse ca ar fi capabilă să ucidă pe careva, sau măcar să tragă în el.
               Nu ezitase nicio clipa şi parcă nu observase disperarea tăcită din privirea celui care îi stricase căsătoria, pe care prostul de bărbatul său o distruse.Ea nu se simţise cu nimic vinovată de faptul că fusese cu seful ei, că pe atunci ne era ÎNCĂ căsătorită, sotul ei cerând-o doar după ce venise din Paris, şi ea voise să rupă relaţia., poate că se căsătorise de teamă să nu o piardă.Dar ea, fusese pierdută de o săptămănă!
               ...şi rând pe rând fiecare din ei fusese omorât pentru o vină, ea, fiindcă îl omorăse pe seful ei, un coleg fiindcă îşi exercitase de multe ori funcţia, zeci de colegi pierzându+şi slujbele, sau demisionând, un altul, pentru un motiv, caci, ne erau lipsa de motive.
                 Ce nu înţelese însă soţul Tinerei era pentru ce fusese ucis.Doar pentru că venise să ia prânzul cu soţia sa, sau poate ca era prea gelos? Cert e faptul că, înainte de a muri, il întrebase, pe călău, totuşi cine este şi, de ce toate astea?
               --Eu sunt Călaul, sau poate , mai bine spus, sunt Iadul pe care fiecare l-aţi ales!!!


           ...în cursul acestei zile, într-o clădire de birouri din vestul oraşului, au fost găsiţi morţi şase angajaţi şi soţul unei angajate, la orele amieziei.Moartea a survenit datorita unei fiole de gaz incolor, care a fost scăpată accidental dintr-un transport militar, care aveau birourile în aceiaşi clădire.Repercu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu